Ziggy har ett nytt halsband

Det är rosa och desginat av mig med hjälp från minxdesign.

1 maj struttar vi i Enköping

för första gången. En inofficiell utställning. Nu ska vi träna på att inte slicka domaren i ögat!

vi ska strutta runt i ring

och är anmälda till våran första utställning. Önska oss lycka till tack, nu ska vi öva på att gå runt runt runt och visa tänder och vad man nu ska göra..

vi har sån otur

först blir vi sjuka, sen dör internet och vi kan inte uppdatera här trots att vi tränar och sen när internet funkar så tar träningsgodisarna slut.... Ja, det blir en tur till affären i morgon hör ju jag. Sen ska vi vara fit for fight med klossar och fotgående.
.
hundmötesträning behövs dock också, men varje gång vi möter hundar är det fel tillfälle (dvs när jag glömt både leksak och godis...)

rallylydnadstävlingar, vart är ni?

Håller på att leta tävlingar till våren, så vi kan debutera (och bli bäst såklart) men det verkar tomt på den fronten. I alla fall i närheten där jag gärna vill debutera. Enköping har ingen än så länge, tyvärr.
Ska ta tag i det där när Ziggy kommer hem igen (han får sova kvar tills lördagen så jag får sova ut och städa undan lite), och lydnaden och apporten. Kommer slita mitt hår för apporten. Föremålsintresse = 0 i princip.
Ska försöka komma ut och träna, och klossa. Två veckor hemma, sen åker jag till Skåne igen men under dessa två veckor ska vi komma en bit på vägen med apporten!

Ziggy låter hälsa

att HAN har makten över fjärrisen!

när man lever med en terrier

som dessutom är slyngel vet man aldrig vad som händer. Antingen har man en lydig border collieliknande hund i snöret eller så har man den mest rabiata slyngelhunden funnen på denna jord.
Men det finns ingen hund som bjuder på så många skratt som en terrier, med sina galna upptåg och busiga uppsyn.
Men jag tror det finns få hundar som kan driva en till sånt vansinne som en terrier på busupptåg för att sedan vara följsamma och alldeles underbara.
.
Jag är nog terrierfrälst även om näääästa hund lutar mot en redig schäfer.... men kanske blir det en liten terrier till, men bara kanske!
sur terrier under badkar!

diadem eller rosett

Vi har ett dilemma, i morgon är det kalas och Ziggy väljer mellan dessa två utsmyckningar.
Ett prickigt Diadem.
eller en prickig rosett!
.
.
.
.
.
inga djur kom till skada under fotograferingen!

vi är tillbaka!

OJ vilket långt uppehåll tänker ni säkert, men då kan jag berätta att det varit full kaos här med först flyttning av massor av grejer och ihopskruvning av IKEAgrejer och sen gick jag, matte, helt sonika och blev febersjuk.
Så det finns en förklaring.
.
Vi har därmed inte hunnit träna så mycket men det kommer en misslyckad träningsvideo lite längre ner. Vi skulle träna fotgående men... det ville sig inte riktigt.
.
Årets mål är ju rallylydnad, vi ska tävla om det så ska gå skitdåligt! Bara för att få in rutin på tävling och så.
Nästa år är målet att göra debut på lydnadsplanen, då är Ziggy 2 år och vi har tävlingsvana från den lite lättare rallylydnaden. Mina skräckmoment i lydnaden är apporten och platsliggningen, Brrrr!
Men skam den som ger sig!
.
Videon ja.
uppdatering: ja, jag failade med videokoden. Det är lite snurrigt nu.

hur man lägger in youtubefilmer.

Öppna youtube och leta upp den film du vill lägga in i inlägget.
Klicka på bädda in.
Se så att "använd gammal inbäddningskod är iklickad
kopiera texten vid grön pil, hela texten.
.
Gå in på blogg.se och skapa ett nytt inlägg
klicka där det står html bredvid bildikonen.
Då öppnas en ny ruta.
I den rutan klistrar du in den text du kopierade från youtube.
då ser det ut ungefär såhär:
tryck på uppdatera
och nu bör det vara en gul ruta i ditt inlägg.
Resultatet blir såhär:

att klossa är inte Ziggys melodi

vi skulle ju klossa, det hade jag tänkt i alla fall. Ziggy var på andra tankar och när jag tog fram min lilla klicker så satte han sig fint i fotposition. Han vände och vred på sig och förstod inte alls varför jag inte klickade..
Boken på golvet som skulle agera kloss var inte alls intressant och inte ens då jag försökte lura upp honom på klossen förstod han. Så jag gav upp, för kvällen och körde fotsvängar, filmade med en trasig kamera som inte alls vill behålla minneskortet men det gick. Hurra!
Så här såg det ut:
och så här ser det ut när jag ritar i paint:

hur terriers hjälper till med städningen

Jag har städat idag. Jo, det är sant! Först diskade jag all disk som stått och gömt sig för diskborsten och sen plockade jag undan lite småplock.
Ziggy hjälpte också till, såklart!
Först låg han i klädkammaren och sov, själv anser han att han vaktade min "skosamling" men jag hävdar att han minsann sov!
Sen hittade han ett papper som han strimlade till tusen. Där anser han att han var en dokumentförstörare, jag muttrar städmarodör.
Sen när jag ställt ut soppåsen vid dörren för slängning väljer han att kissa på den! Har ni hört något så fräckt?! Kissa på MIN soppåse som jag ska slänga!
Nej nu....
Till hans försvar säger han att jag borde veta att han älskar att kissa på plastpåsar och därför inte borde ställt den där. 
Lömska terriers... Nästa gång jag städar så ska jag banne mig stänga in honom någonstans ....

februarivår

När vi gick ut för morgonkissning vid tio så var det slask, blask och lite sol. Lite vårkänslor fick man men terrierdivan vägrade hoppa i vattenpölar utan fann sig hellre i att bli buren över dessa smutsfylla pussar. Matte tyckte då inte samma sak så surmulen fick han klampa rakt över dem.
Men hämnades sedan genom att rulla i min säng, tack så mycket!
.
Vaknade även trevligt nog av en hundspya, hunden valde tacksamt nog att spy i hallen på plastmatta så det var ju lätt att torka upp. Lite snäll är han tydligen, skällmonstret!
.
Idag, efter städning och sånt tråk, ska det klossas för allt vi är värda! Vi har det som läxa på agilitykursen och Ziggy ska bli klossarnas kung ungefär. Jag har stora planer för oss, Ziggys egna planer är att äta så mycket godis som möjligt så jag antar att vi får kompromissa någonstans i mitten....
.
.
.
.
.
just ja, min kamera är sönder men jag ska se om jag får tag på något sketet blocketfynd, jag saknar min kamerakompis... :(

ovan molnen är himlen alltid blå

men inte idag, idag var det banne mig grått och trist även bakom molnen. Äckligt väder nästan. Vi hade inte alls lust att gå ut i äckelvädret för en morgonpromenader men med en kissnödig hund är man så illa tvungen.
.
Vi tog oss fram till där man slänger hundbajspåsar och halkade sedan hemåt för frukost. Torrfoderkulorför Ziggy och en kopp te för mig, hade jag inte haft hund hade jag nog dragit täcket över huvudet och sovit bort dagen men nu ska det gås ut och kissas, åkas till Uppsala och kursa och massor av annat, nej fy.
.
Vilket negativt inlägg, nu ska jag gå och koka ägg som ska hamna i dagens belöningspåse inför kursen.
Vi ses där alla som ska med! :)

RSS 2.0